Dag 5 – Verblijft gastgezinnen deel 2 (vrijdag 4 augustus)

We worden opgehaald door Samuel. Als we arriveren bij zijn huis, staat Claudine (Coco) samen met Samuella en Kendrick, het gezin van Samuel, al op ons te wachten. Meteen worden we rondgeleid en krijgen wij een kamer toegewezen. Hierna gaan we aan tafel waar het heerlijke eten al staat te wachten.

Na het eten laten wij onze familiefoto’s aan hen zien, en Samuella en Kendrick laten ons ook die van hen zien. Daarna zoeken we ons bed op.

De volgende morgen slapen we eerst uit. We ontbijten en spelen met de kinderen, en geven hen de meegebrachte cadeautjes. Daarna pakken we even een momentje met onszelf en spelen we Black Stories.

Voor de lunch zijn we uitgenodigd bij de vader van Claudine. We lopen naar zijn huis en daar maken we kennis met andere familieleden van Claudine. We eten samen, maar hebben daarna niet zo veel meer te doen. Om ons bezig te houden, gaan Cynthia en Tamar afwassen. De familieleden kijken de afwassers wel een beetje vreemd aan.

Na het afwassen lopen we met zijn allen, Fleur, Denise, Cynthia en Tamar met Claudine, Samuella en Kendrick terug naar het huis. Het gezin en Fleur gaan een middagdutje doen. Cynthia, Denise en Tamar doen een aantal Black Stories. Ondertussen horen we op de achtergrond de muziek van de kerk vlak naast het huis.

Om half zeven vraagt Claudine of we meegaan naar de stad. We lopen naar de auto, en zien dat de dansers in de kerk aan het repeteren zijn. We staan even te kijken, wanneer ze speciaal voor ons hun dans opvoeren. Daarna gaan we naar de public market, waar we allemaal lekkere dingen halen. De public market is een soort warenhuis, met allemaal kleine marktwinkeltjes. Elke verdieping had een categorie. Beneden is er allemaal eten te koop, waaronder stapels met fruit. De tweede verdieping is voor bankzaken en op de derde verdieping is kleding te koop. Claudine neemt ons mee naar deze verdieping, waar ze haar kledingwinkel heeft. Deze opent ze speciaal voor ons, om hem te laten zien. Dan gaan we door naar de supermarkt. Ook daar kopen we wat kleine dingetjes. Daarna gaan we weer terug naar huis.

Onderweg worden we tegengehouden op een kruispunt, omdat de president daar zal passeren. We staan vooraan, dus kunnen het goed zien. Een stoet auto’s, waaronder veel politie, komt voorbij. Daarna kunnen wij onze weg vervolgen.

Als we om tien uur bij het huis arriveren, staat er een tafel vol gerecht voor ons klaar. De huishulp wist niet wat ze voor ons moest maken, dus heeft ze van alles gemaakt.

Na het eten geven we ook Claudine cadeautjes. Ze is ontzettend blij met de stroopwafel die we geven. Nadat we de cadeaus hebben gegeven, nemen we een snelle douche en gaan we slapen.

De volgende morgen staat er een verrassing voor ons klaar: pannenkoeken! We genieten van het ontbijt totdat Samuel zegt: ‘We gaan!’ We proppen snel de laatste pannenkoek in onze mond en gaan de nieuwe dag tegemoet.

 

Cynthia, Denise, Fleur, Tamar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s