Dag 6 – Bezoek hoofdlocatie Mwana Ukundwa (Kigali) (zaterdag 5 augustus)

De ochtend begint rustig. Ik (Denise) wordt wakker in het huis van Samuel en Claudine (Coco), het gastgezin waar we verblijven. Na het aankleden en inpakken van onze spullen gaan ontbijten. Tot onze verrassing hadden we heerlijke pannenkoeken bij ons ontbijt. Na het ontbijt worden we door Samuel naar de hoofdlocatie van  Mwana Ukundwa in Kigali gebracht.

Op de hoofdlocatie worden we als groep ontvangen en mogen we genieten van een modeshow en een prachtige dans door de middelbare scholieren. Nadat we ons zelf hebben voorgesteld verdelen we ons in twee groepen. Een van de groepen gaat met de middelbare scholieren in gesprek en de andere groep waaronder ik (Denise) gaat met de kinderen spelletjes doen. We beginnen met een spel dat de kinderen hier veel spelen. Omdat wij een mooie nieuwe bal mee hebben leggen we de kinderen een nieuw spel met de bal uit en spellen we dit speel. De kinderen genieten van het spel en vinden het erg leuk. Uiteindelijk zitten we samen in twee groepen in een kring. De kinderen stellen allemaal verschillende vragen over Nederland aan ons. Zoals hoe het land eruit ziet? En ze waren erg verbaast dat we zoveel fietsen hebben in Nederland. Tot slot kregen we een lunch op de locatie.

In de middag gaan we met zijn allen lekker naar een zwembad om gezellig te zwemmen. Naast de wedstrijdjes die er in het zwembad gehouden worden wordt er weer door de andere mensen aan de kant Black Stories gespeeld.

Terug op Isano is er een bruiloft gaande. Om bij onze kamers te komen lopen we langs de gasten en zien we de bruid en bruidegom die samen met waarschijnlijk hun familie op de foto gaan. Nadat we onze spullen weer op de kamers hebben gezet gaan we lekker ’s avonds eten. De dag sluiten we gezamenlijk af. Dit doen we vanwege de bruiloft op een andere locatie. Hiervoor gebruiken we, na even zoeken, de kamer van Artse en Lydia.

Vandaag sluiten we de dag af met een speciale bal waar allemaal woorden op staan. Iedereen kiest om de beurt een woord op de bal en verteld worden hij/zij dit wordt heeft gekozen en welk moment van vandaag daar bij past. Aan het einde van de avond is iedereen erg moe en gaan we na allemaal nog even gebruik hebben gemaakt van WiFi op tijd slapen.

 

Denise

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s