Dag 11 – Papadag (donderdag 10 augustus)

Vandaag is het papadag! Lydia en Gerlinda moeten naar de begrafenis van de schoonzus van Samuel en zij zijn dus de hele dag weg. We moeten heel vroeg opstaan, omdat de taxi’s om kwart voor 7 al zouden aankomen. Normaal zijn wij (de groep meiden) niet zo goed in op tijd klaar te zijn, maar vandaag zijn we zelfs eerder bij het ontbijt dan de altijd-zo-vroege Lydia!

Met z’n allen staan we perfect om kwart voor 7 klaar. Echter komt de taxi op z’n Afrikaans; dus een uur later. Er zijn twee taxi’s, waarvan de één nog eens een kwartier later is. Samen met Fleur, Irene, Cynthia, Artse en Tamar zit ik (Elize) in de tweede taxi. Wij gaan dus zeker een kwartier later weg.
Na een poosje rijden, rijden we ineens achter de andere taxi. Eerst hebben ze helemaal niet door dat wij achter hen rijden, terwijl wij zo uitbundig zwaaien. Maar na een poosje (en door een sms’je te sturen) zien ze ons eindelijk dan en halen wij hen in.

Eerst komen we aan bij ISANO om onze achtergebleven koffers op te halen. Vervolgens rijden we naar ons laatste gastverblijf. We verblijven in vier kamers: Irene, Fleur, Tamar en Cynthia samen in een kamer, Artse en Lydia samen, Gerlinda alleen en Denise en ik samen. Vergeleken met alle andere verblijven is het hier een luxe! De lunch is super uitgebreid en ze komen het gewoon serveren. Verder zijn de bedden h-e-e-r-l-i-j-k en hebben we gewoon warm water voor het douchen! Na een poosje hier in Afrika te hebben geleefd, zijn we nu in het paradijs beland. Waar je al wel niet blij mee kan zijn!

Maar goed, het is dus papadag! Na de lunch gaan we lopend naar het zwembad. Na ongeveer 20 minuutjes lopen komen we ook langs een paar kleine winkeltjes en Artse, Denise en Irene lopen daar nog even langs. Ondertussen loopt de rest naar het zwembad. Heerlijk even zwemmen, boekje lezen of spelletje spelen. Ook een paar leuke en hilarische foto’s genomen en een hoop lol gehad!

Als het een beetje gaat schemeren, lopen we weer terug naar ons paradijsje in Afrika om lekker te douchen met warm water. Gevolgd met een super lekker diner, is onze papadag helemaal perfect afgerond!

Om ongeveer 9 uur komen Lydia en Gerlinda thuis van de begrafenis. Ze hadden bijna niks gegeten die dag, terwijl ze de hele tijd in een warme ruimte hebben gezeten. Na deze hereniging waren we weer als één familie samen en kropen we onze heerlijke bedjes is.

 

Elize en de rest

Eén gedachte over “Dag 11 – Papadag (donderdag 10 augustus)”

  1. Net de drie laatste dagen gelezen. Wat een mooie, bijzondere, ontroerende, grappige ontmoetingen en dingen maken jullie toch mee. Ben benieuwd naar nog meer verhalen en foto’s volgende week als jullie weer thuis zijn. Nog een paar mooie dagen gewenst, liefs voor jullie allemaal.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s