Dag 12 – Homevisit deel 1 (vrijdag 11 augustus)

Ons gastgezin bestaat uit moeder (Valentine), dochter (Providence van 19 jaar), zoon (Jean de la Croix van 17 jaar) en geadopteerde zoon (Blaise van 17 jaar).

Na een stukje te hebben gelopen komen we aan bij het huis van Jean de la Croix. We worden hartelijk gegroet met een dikke knuffel en drie smakken op onze wangen door de moeder van Croix. Wat een warme groet van haar! Providence geeft ook een brede lach en een knuffel.

Als we binnen komen gaat Valentine voor ons zingen. Ze prijst God en dankt Hem voor ons bezoek. Super mooi! Daarna worden we rondgeleid en krijgen we van haar een katoenen doek om om te doen. Ondertussen zegt ze de hele tijd hoe blij ze is en dankt ze God. Zo veel liefde naar God en naar de medemens hebben wij bijna nog nooit gezien.

Valentine laat een paar foto’s zien van haar kinderen en van haarzelf. Je ziet aan haar gezicht en haar gelach hoe trots ze is op haar familie. Als ze begint met het koken van de lunch, mogen wij helpen met aardappelen te schillen. Met z’n 4en zitten we in één vierkante meter om een doek met de aardappelen erop. Gezellig lekker kletsen en niemand heeft in zijn vinger gesneden.

Ze vragen of we spaghetti en frietjes lekker vinden. Wij reageren heel enthousiast, met als gevolg dat we samen met de kinderen op weg gaan naar een plaatselijk winkeltje. Hier halen we Fussili en we lopen weer terug.

Terug in huis laten we foto’s van ons leven zien. Valentine zet een schaal met lekkere gebrande nootjes op tafel. Terwijl we praten en nootjes eten, komen Artse, Gerlinda en Lydia binnen. Ook zij worden hartelijk welkom geheten met een lied en met een gebed. Hierna wordt er een nieuwe schaal met gebrande nootjes op tafel gezet. Ze vragen wat we bij de lunch willen drinken. Vervolgens gaan wij met Providence, Croix, Blaise en Gerlinda het ophalen bij een ander winkeltje.

We komen weer terug en het eten wordt klaargezet. Met een heleboel mensen zijn we in hun woonkamertje gepropt. Ook is er een buurjongen en buurmeisje langsgekomen. Die eten ook mee. Omdat er niet genoeg ruimte is, eten een paar van de kinderen buiten bij de keuken.

Na het eten merkt Lydia op dat het al 2 uur is geweest en dat we terug moeten. Valentine gaat enthousiast met ons in een kring staan en Providence vraagt of ik (Cynthia) voor wil bidden, om af te sluiten. Hoewel ik hier een beetje nerveus van word, doe ik het toch voor hen. We danken God voor deze warme familie. We nemen afscheid, maar Valentine, Croix, Providence en het jonge buurmeisje lopen nog met ons mee naar ons guesthouse. Hier nemen we dan echt afscheid.

We zijn al even binnen, wanneer ik (Elize) verschrikt een klein tasje uit mijn rugtas haal. We zijn onze cadeaus vergeten! We raken even in paniek en we vragen Artse wat we moeten doen. Hij zegt dat we er misschien nog achteraan kunnen. Snel hollen we de straat op met het cadeautasje, op onze slippers. Ons hardlopen wordt zelfs aangemoedigd door een groepje jongens dat we passeren. We komen bij een punt waar we zowel rechts als rechtdoor kunnen. We kiezen ervoor om rechtsaf te gaan en rennen nog een stukje door, maar we worden moe en we zien het gezin nog steeds niet. We lopen langzamer en twijfelen of we wel de juiste weg hebben gekozen. Teleurgesteld keren we terug naar het guesthouse, met het tasje nog in de hand.

Gelukkig heeft Henry (de chauffeur) de contactgegevens van de familie, en hij belt hen op. We kunnen het tasje alsnog afgeven! Wanneer we naar de stad rijden, staat Valentine aan de hoofdweg te wachten. We stappen uit en weer geeft ze iedereen een liefdevolle knuffel. Cynthia overhandigt het tasje met de cadeaus. Valentine kijkt zo blij. Dan stappen we weer in en terwijl we wegrijden, zwaaien we, tot we elkaar niet meer kunnen zien.

 

Cynthia & Elize

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s