Dag 12 – Homevisit deel 2 (vrijdag 11 augustus)

Wij gaan mee met een zus en broer. We lopen we hen mee naar hun kleine huisje. Daar aangekomen gaan we meteen op weg naar kleine shops, om boodschappen te doen voor het avondeten. Deze mensen zijn bekend bij Mwana Ukundwa, en om geld te besparen gaan ze naar shops in plaats van de markt. We halen zoete aardappelen, kool, tomaten, rijst en kolen. Dan gaan we weer terug naar hun huis.

Onderweg vertellen ze ons allemaal dingen over hun leven. Zo vertellen ze dat ze nog drie zusjes hebben en dat hun vader vijf jaar geleden is overleden. Ook vertellen ze dat zij later graag haar eigen shop wil openen en dat hij graag iets met ICT wil gaan doen.

Als we weer bij hun huis aankomen, mogen we helpen met koken. Het is nog best lastig, omdat ze andere messen gebruiken dan wij in Nederland. Het is wel leuk dit te proberen!

Om half twee gaan we lunchen. We hebben gekookte zoete aardappelen, rijst en een mengsel van kool, tomaat, paprika en wat knoflook. Het is erg lekker!

Dan is het helaas al weer tijd terug te gaan. We bedanken het gezin heel erg en wensen ze alle goeds toe voor de toekomst. Als we ook de cadeautjes hebben gegeven lopen we terug naar het guesthouse.

 

Fleur en Tamar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s