Dag 13 – Akagera National Park (zaterdag 12 augustus)

Vandaag begint de dag al vroeg. Om 05:10 gaat de wekker en om 05:45 stappen we in de auto op weg naar Akagera National Park! Tijdens de rit die ongeveer 2,5 uur duurt, benut bijna iedereen zijn tijd nuttig door nog even te gaan slapen.

Dan komen we aan bij het park. Het is iets na achten, dus we hebben alle tijd om het park te bezoeken. Als we de receptie voorbij zijn, duurt het niet lang voordat we de eerste dieren spotten. Langs de weg zit de eerste kudde bavianen, en niet veel later ook apen. We zijn allemaal heel erg enthousiast en maken stapels foto’s. We rijden verder en zien al snel ook de eerste impala’s, die we vandaag nog veel vaker tegen zullen komen. Dan ineens stopt onze chauffeur, Polycarpe, en wijst naar het water. Dan zien we het: in het water vlakbij de kant liggen 10 tot 15 nijlpaarden.

Dan komen we aan bij het stuk waar niet zo veel dieren zitten. We zien een visarend en een paar kraanvogels, maar niet veel meer. Dan ineens schrikken we allemaal. Vlak voor ons steken twee everzwijntjes over. We roepen allemaal tegelijk: Pumba! De rest van de rit zeggen we geen everzwijn meer, maar Pumba. Zelfs Polycarpe zegt het!

Als we weer doorrijden zien we ineens heel veel rook voor ons in de lucht. We vragen Polycarpe wat het is (hij is namelijk al meer dan 45 keer in het park geweest), waarnaar hij antwoordt dat het een stuk natuur is uit het park dat gecontroleerd in brand is gestoken. Dit maakt de grond vruchtbaar en dit is goed zo vlak voor het regenseizoen. Als we langs de verbrande stukken rijden schrikken we wel heel erg. Ook op de heuvel naast ons zien we vuur. Maar als we verder rijden wordt het alleen maar erger. Op een gegeven moment moeten we zelfs even stoppen omdat het vuur de weg over is gegaan (we denken dat dit niet de bedoeling was). Als we stilstaan, zien we de mensen die het vuur onder controle moeten houden driftig met takken het vuur uit proberen te maken. Het vuur verspreidt zich hier alleen veel te snel voor.

Dan rijden we verder. Nadat we door een wolk van dichte rook zijn gereden, wordt het een stuk beter. We zien nog wel wat verbrande stukken, maar veel minder. Ook zien we weer dieren. We zien nog veel meer impala’s, verschillende soorten antilopen, apen en meer Pumba’s.

We komen we aan bij het nijlpaardenstrand. Hier liggen de nijlpaarden heel dichtbij en sommige staan zelf op de kant. Nadat we opnieuw vele foto’s hebben gemaakt nemen we hier een pauze om te lunchen.

Als we weer doorrijden zien verscheidene buffels en ook de zebra’s zijn niet te missen. We hebben het er in de auto over, terwijl we een gebied naderen waar veel giraffen zouden moeten zitten, dat we graag een giraf willen zien. Dan ineens zien we een giraf!

Langzamerhand naderen we het einde van het park. We hebben het erover dat we het jammer vinden geen leeuw en olifant gezien te hebben. We komen tot de conclusie dat we het liefst een olifant willen zien en gaan hier heel erg op hopen. Dit heeft tenslotte bij de giraf ook geholpen. En dan, 5 minuten voordat het park verlaten, stoppen we ineens. Heel erg in de verte zien we een olifant lopen! We stappen allemaal uit en maken wederom vele foto’s, want we hadden eigenlijk niet verwacht een olifant te zien. Onze hoop om nog een leeuw te zien komt helaas niet meer uit.

We rijden terug naar Kigali waar we dineren. Daarna hebben we als dag afsluiting een terugblik op de reis, omdat deze helaas al weer bijna om is. We gaan op tijd slapen, want het was een welbewogen dag!

 

Tamar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s