Dag 14 – Kerk op Ceformi (zondag 13 augustus)

De laatste echte volle dag is aangebroken, en we kunnen een beetje uitslapen. Gisteravond heeft Irene verteld dat ze nog graag wilde hardlopen. Ik zou dan even meelopen. Echter had ik gemist dat als laatste maandagochtend was afgesproken in plaats van zondagochtend. Er kon dan tenslotte even uitgeslapen worden.

Het was al vroeg zonnig dus zo erg was het ook weer niet. De kerk van Ceformi begint eigenlijk tussen 8.30 en 9.00 uur, maar dat is voor de mensen die even heerlijk willen inzingen.

Na het ontbijt vertrekken we richting de kerk en we kunnen op 200 meter afstand al horen dat er goed luid gezongen wordt. Naast een koort is er als begeleiding een keyboard en een basgitarist, en zo’n 6 grote speakers, dus ja dat wil wel.

Bij de kerk aangekomen worden we allerhartelijkst ontvangen en mogen we naar voren komen. Even later worden snel een aantal vertalers opgetrommeld.

Nieuwe mensen (niet wij) worden naar voren gevraagd om zich voor te stellen en waar ze vandaan komen. Het voorstellen wordt meestal ingeluid met ‘Haleluja’ en een antwoord van de gemeente.

Bijzonder te zien is dat stellen die trouwen naar voren mogen komen en gevraagd wordt of de gemeente spreekwoordelijk rondom deze stellen wilt staan.

Een mooi gebeuren hoe de gemeente betrokken wordt bij nieuwe mensen.

Pastor Japhed roept ons als groep naar voren en wij mogen ons allen voorstellen. Lydia brengt namens de gemeente Putten de zegen en groeten over. Na een mooie dienst nemen we een kijkje in de vorige week opgeknapte Aula en we nog afscheid van Pastor Japhet.

De rest van de middag is even tijd voor ontspanning en spullen alvast pakken. Er worden nog even wat jurken gepast die Tamar en Cynthia einde van de middag kregen. Iedereen heeft de jurken binnen. Joehoe!! Gelukkig weer ontspanning!

In de avond staan we stil bij de afgelopen 2 weken. Aan de hand van de levensparels bespreken we dit. We hebben diverse kanten van Rwanda gezien en bijzonder dat we als hechte groep zo mochten meemaken en op ons laten inwerken. De komende weken zal dat vast nog gebeuren. Bijna tijd om te gaan.

 

Artse en de rest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s