Over het project

Diaconaal project

De diaconie van de PGA (Protestantse Gemeente Amersfoort) organiseert in samenwerking met Kerk in Actie in de zomer van 2017 een diaconale jongerenreis naar Mwana Ukundwa. Het project wordt door de  protestantse gemeenten voor 2 jaar gesteund.

Wat is Mwana Ukundwa?

Mwana Ukundwa (betekent ‘geliefd kind’) is een organisatie die zich inzet voor opvang van weeskinderen. Mwana Ukundwa zoekt opvangfamilies voor deze kinderen, regelt onderdak en scholing voor kindgezinnen. Jullie zullen een bezoek brengen aan meerdere opvangtehuizen van stichting Mwana Ukundwa.

Inmiddels heeft Mwana Ukundwa vier vestigingen (in Kigali, Butare, Kibuye en Kayonza) waar totaal zo’n 2400 kinderen en hun opvanggezinnen begeleid worden. Het is de enige Rwandese organisatie die voorlichting over hiv/aids geeft aan jonge kinderen.

In 1995 werd het merendeel van de kinderen wees door oorlog, en inmiddels de meesten zijn wees geworden door verlies van ouders als gevolg van de ziekte aids. Er wordt voorlichting gegeven aan de leraren en leerlingen van de vijf betrokken scholen, districtbestuurder en predikanten.

Wat is het doel van de reis?

Van 31 juli tot en met 14 augustus is een groepje jongeren te gast bij Mwana Ukundwa. Zij krijgen de bijzondere mogelijkheid om jongeren op basis van gelijkwaardigheid te ontmoeten. Jongeren in deze leeftijdsfase denken allemaal na over hun toekomst, werk, relaties, zowel hier als in Rwanda. Door de culturele en levensbeschouwelijke omstandigheden vullen ze deze dromen en idealen wel op een geheel eigen wijze in.

Advertenties