Irene

Hallo allemaal! Ik ben Irene en ik ben 20 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit Amersfoort maar ik woon, werk en studeer in Maastricht. Elk weekend kom ik nog thuis om bij mijn ouders te zijn, vrijwilligerswerk te doen in het dierenasiel en af te spreken met vriendinnen. Ik studeer gezondheidswetenschappen, de richting Biologie en gezondheid (2e jaar). In Maastricht ben ik onder andere lid van de Christelijke Studentenvereniging Lux ad Mosam (Licht aan de Maas), en dat bevalt me ontzettend goed! Ik heb het enorm naar m’n zin met de lieve mensen daar en de leuke activiteiten die we doen, die zowel studentikoos als diepgaand kunnen zijn. In het dagelijks leven verdiep ik mij in m’n studie, zorg ik voor m’n knagertjes, ga ik zo nu en dan hardlopen en tennissen en ben ik veel bij Lux te vinden. Verder hou ik van haken, lezen en op stap gaan.


Studenten zullen niet altijd de eersten zijn die zich inschrijven voor een reis als deze, vooral vanwege tijd en geld, of beter gezegd: het gebrek daaraan. Toch wilde ik al een aantal jaar mee met een vanuit de kerk/gemeente georganiseerde reis naar een ontwikkelingsland. Toen dit project bekend werd, hoefde ik dus niet lang na te denken en greep ik mijn kans 🙂
De belangrijkste reden dat ik mee wil naar Rwanda om bij het project Mwana Ukundwa op bezoek te gaan is dat ik het belangrijk vind om te kunnen zien hoe men daar leeft. Wat zijn de verschillen tussen hun dagelijks leven en ons drukke, materialistische, overvloedige leven? Wat zijn de verschillen in manier van denken tussen de jongeren daar en wij? Zijn wij als westerste jongeren de enige die toekomstplannen maken, of doen zij dat ook? Hoe is het onderwijs daar? Ik denk dat dit voor mij een heel heftige ervaring kan gaan zijn, maar ook een ervaring waar ik heel veel van leer. Ik zou graag willen zien hoe Mama Rose dit project heeft opgezet en haar passie voor de kinderen. Het lijkt me geweldig om in zo’n project, de liefde van God zoals hij die bedoeld heeft, terug te zien. Omkijken naar je naasten en hen helpen.
Ik zie een beetje op tegen de eetgewoonten, omdat ik zelf vegetariër ben en ik weet dat ze in Afrika veel kip eten. Bovendien ben ik bang dat ik gekke ziektes zal krijgen door bijvoorbeeld malariamuggen of de slechte hygiëne in het land. Toch zie ik ook die angsten als een avontuur
Ik wil een golf van liefde naar de kinderen en jongeren uitdragen, en ik hoop dat ik zowel in m’n persoonlijke leven, als in mn relatie met God mag groeien. De groei in geloof kan heel moeilijk zijn, maar het is wel heel belangrijk en mooi! Tot slot hoop ik onze gemeente een goed beeld te kunnen geven van het project Mwana Ukundwa zodat zij ook weten welk project we 2 jaar lang steunen. Ik heb er heel erg veel zin in!

Groetjes, Irene

Advertenties